Spring naar content

Zorgexpertisehuis Liduina

Zorgexpertisehuis Liduina in Boxtel is een verpleeghuis voor 180 bewoners die zorg en ondersteuning nodig hebben vanwege langdurige lichamelijke of ernstige geheugen- problemen of mensen die tijdelijk moeten revalideren. 

Ook mensen met (beginnende) lichamelijke problemen of geheugenproblemen kunnen bij Zorgexpertisehuis Liduina via dagbehandeling ondersteuning krijgen om bijvoorbeeld langer thuis te kunnen blijven wonen. Voor het brede zorgaanbod heeft Liduina de nodige disciplines in huis, zoals fysiotherapie, logopedie, diëtetiek, ergotherapie, psychologie, geestelijke verzorging en welzijnsbegeleiding.

De appartementen hebben een ruime éénpersoonskamers. Bewoners met lichamelijke beperkingen hebben een eigen badkamer. Mensen met dementie delen hun badkamer met één andere bewoner. Er kan gebruik gemaakt worden van geavanceerde technieken, zoals geluidsbewaking en sensoren, om bewoners veilig te houden en ze toch maximale vrijheid te bieden om hun leven op de eigen manier in te vullen.

Zorgexpertisehuis Liduina heeft een aantal specialisaties:

Liduina is een plek die bruist, waar de mensen elkaar kennen en contact maken gemakkelijk is, bijvoorbeeld tijdens één van de vele activiteiten. Daarnaast zijn er allerlei voorzieningen bij Zorgexpertisehuis Liduina, zoals een restaurant, de koffiebar Wijs, een winkel, een stiltecentrum, een kapsalon, pedicure en een café. En niet te vergeten: er is een prachtige belevingstuin!

Stichting Vrienden van Liduina

Stichting Vrienden van Liduina zet zich in om extra pluspunten voor de zorglocatie te realiseren. Wilt u meer over de stichting weten? Klik dan hier.

ZGEM Rookvrij

In 2030 moeten alle zorgorganisaties in Nederland rookvrij zijn. Samen met een aantal andere zorgorganisaties loopt Zorggroep Elde Maasduinen (ZGEM) hier graag op vooruit. De gezondheid van cliënten, naasten, bezoekers en onszelf staat tenslotte voorop. Daarom wordt ZGEM in stappen rookvrij.

Vanaf 1 oktober 2023 is roken binnen in gebouwen niet meer mogelijk. Vanaf 1 januari 2025 worden ook de buitenterreinen rondom de zorglocatie rookvrij. Wonen en verblijven in Liduina is dus in een gezonde, rookvrije omgeving.

Kenmerken

  • Restaurant
  • Belevingstuin
  • Stilteruimte / kapel
  • Kapsalon/pedicure

Ontdek wat zich afspeelt op Liduina