Spring naar content

Personenalamering

Met een veilig gevoel thuis blijven wonen? Kies dan voor een alarmeringssysteem van Zorggroep Elde Maasduinen. Met één druk op de knop heeft u verbinding met een verpleegkundige van de zorgcentrale, 24 uur per dag, alle dagen van de week. In geval van nood kan zij direct hulp regelen. Zo kunt u veilig in uw eigen woning blijven wonen.

De standaardvorm van personenalarmering is een aansluiting met een vaste telefoonaansluiting, via een mobiele aansluiting (alarmeren via Sim) of met een valdetector: de Vibby valsensor. Dit systeem maakt automatisch zelfstandig verbinding met de zorgcentrale als u niet reageert na een val. De Vibby is geschikt als er een kans is dat u na een val niet in staat bent zelf op de alarmknop te drukken. De alarmering werkt automatische als sprake is van een flinke val (met hoogteverschil en een snelle beweging of hard neerkomen).

Alarmeringsabonnementen voor personenalarmering

Bij nood wordt een van uw contactpersonen ingeschakeld of een professionele hulpverlener. U kan zelf kiezen of u drie mensen die dicht bij u in de buurt wonen als contactpersoon wil. Slaat u alarm, dan informeert de zorgcentrale deze contactpersonen. U kunt ook kiezen voor professionele alarmering. Een zorgverlener komt dan zo snel mogelijk na een alarmoproep naar u toe.

Als u kiest voor een abonnement ‘professionele alarmering’ moet een zorgverlener toegang hebben tot uw woning. U bent verplicht een sleutelkluis (Clavisio Smart) te huren van Zorggroep Elde Maasduinen. De sleutelkluis voldoet aan de eisen van het Politiekeurmerk ‘Veilig Wonen’. De sleutelkluis kan alleen worden geopend door een daartoe bevoegde zorgverlener van Zorggroep Elde Maasduinen. Mantelzorgers kunnen geen gebruik maken van de Clavisio Smart.

Voor de duidelijkheid: contactpersonenalarmering kunt u ook aanvragen als u geen thuiszorg ontvangt van ZGEM. Professionele alarmering kunt u alleen in combinatie met thuiszorg van ZGEM aanvragen.

map_round_zgem

ik heb een vraag

Onze collega’s bij Thuis Zorggroep Elde Maasduinen helpen u graag verder.

Telefoon: 0411 – 661 000
E-mailadres: thuiszorg@zgem.nl