Spring naar content

Dementie en zeer ernstig probleemgedrag

Dementie en zeer ernstig probleemgedrag geeft vaak lastige situaties voor de persoon zelf, familie, vrienden en zorgprofessionals. Ondanks alle goede zorgen lijken passende oplossingen voor hen soms ver weg. Een machteloos gevoel voor alle betrokken.

Regionaal expertisecentrum D-ZEP biedt specialistische hulp om van problemen naar oplossingen te komen. Met behulp van een eigen ontwikkelde methodiek wordt met het probleemgedrag een weg gevonden, zonder direct naar medicatie te hoeven grijpen.

De zorgprofessionals van Expertisecentrum D-ZEP proberen het gedrag niet te beheersen, maar het gedrag te begrijpen en te behandelen. De samenwerking tussen familie en gespecialiseerde zorgprofessionals, waaronder een specialist ouderengeneeskunde en een GZ-psycholoog, is heel intensief om iemand goed te kunnen begrijpen en uit te vinden welke behoeften hij of zij echt heeft. Door daar op in te spelen en daar bij aan te sluiten kunnen escalaties voorkomen worden en vermindert het probleemgedrag. Meer informatie vindt u op de website van het expertisecentrum: www.dzep-oleander.nl.

map_round_zgem

ik heb een vraag

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met team Cliƫntadvies, wij kijken graag met u mee.