Spring naar content

Expertisecentrum Obesicare

Het aantal mensen met morbide obesitas (extreem overgewicht) neemt steeds meer toe. Dat zien we ook terug in verpleeghuizen. Cliënten hebben langdurige zorg nodig, die we hen binnen Zorggroep Elde Maasduinen bieden. We hebben hiervoor een Expertisecentrum Obesicare opgezet, waarbinnen we passende zorg bieden. Een toegewijd team staat garant voor de verzorging op afdeling de Vlierbes in zorgexpertisehuis Liduina in Boxtel. 

Mini-symposium donderdag 6 juni 2024

Op donderdagochtend 6 juni a.s. organiseren we een mini-symposium voor verzorgenden, verpleegkundigen en behandelaren over de specifieke zorg voor mensen met obesitas klasse III. We nodigen je hiervoor van harte uit. Je kunt je aanmelden door een mail te sturen naar: liduina@zgem.nl. Het programma en algemene informatie lees je in de uitnodiging onder aan deze pagina. Er is beperkt ruimte, dus wees er snel bij! Tot dan!

Wat voor zorg we bieden

Zorggroep Elde Maasduinen heeft een behandel- en begeleidingsmethode ontwikkeld voor mensen met overgewicht. Met Obesicare kunnen we hen passende en ergonomisch verantwoorde zorg bieden. We hebben ervaring met de specifieke zorg, medische behandeling en beschikken over speciale voorzieningen en hulp- en tilmiddelen. Onze behandeling is gericht op stabilisatie, de zelfredzaamheid van de cliënt en het behoud van functies.

Samenwerken

We zien dat Obesicare voor mensen met morbide obesitas een zichtbare verbetering oplevert van de kwaliteit van zorg én van hun leven. Doordat onze medewerkers nauw met hen en hun familie samenwerken, kunnen we nog betere begeleiding bieden. Ook verbetert de fysieke belasting van medewerkers door een veilig en effectief gebruik van de juiste til- en hulpmiddelen. Daarnaast werken we samen met diverse organisaties om de zorg voor obese cliënten continu te verbeteren, zoals met zorgorganisatie Aafje, Zwaartepunt (trainen en opleiden) en PON (partnerschap overgewicht Nederland). Als expertisecentrum zetten we onze kennis in om andere zorgorganisaties te ondersteunen.

map_round_zgem

ik heb een vraag

Meld je nu aan voor mini-symposium Obesicare 6 juni 2024