Spring naar content

Thuiszorg & Wijkteams

Warme en professionele zorg bij u thuis. Daar komen we voor. We werken nauw samen met de mensen in uw omgeving. Wat kunt u zelf doen? En waar kunnen familie, vrienden of kennissen bij helpen? Samen zorgen we voor de beste hulp die past bij wat u nodig heeft. Daarbij kijken we naar hulpmiddelen die u helpen uw zelfstandigheid te behouden.

Wijkverpleging

Wijkverpleging biedt ondersteuning, als u het zelf niet meer kan, in de thuissituatie. Zorggroep Elde Maasduinen heeft verschillende wijkteams en twee gespecialiseerde teams.

De reguliere wijkteams bieden persoonlijke verzorging, (intensieve) verpleegkundige zorg en begeleiding aan de zorgvragers en hun naasten. Zo kunnen zij ondersteunen bij wondzorg, medicatie ondersteuning, helpen bij het verzorgen en aankleden, zoals douchen, katheterzorg, stomazorg, voeding toedienen via een sonde, injecties plaatsen, compressietherapie, inzet domotica (zorgtechnologie/e-health).

Het psychogeriatrisch team (PG-team) biedt zorg aan mensen met cognitieve problematiek, zoals dementie of mensen die het moeilijk vinden de zorg te accepteren.

Het verpleegkundig technisch team (VTT) biedt verpleegtechnische zorg die voorheen vaak alleen in het ziekenhuis verricht werd. Het VTT biedt deze zorg nu ook thuis, zoals infusie zorg.

Wijkteams

Bij Zorggroep Elde Maasduinen werken (wijk)verpleegkundigen, verzorgenden en helpende +. Zij werken in kleinschalige wijkteams. Zo leren we elkaar goed kennen en kunnen snel zaken met elkaar afstemmen. Onze medewerkers hebben brede (verpleegkundige) kennis en houden tijdens de zorgverlening uiteraard zoveel mogelijk rekening met cultuur- en leefstijlgebonden wensen.

ZGEM biedt wijkverpleging in de volgende woonplaatsen voor de reguliere wijkteams. De gespecialiseerde wijkteams (PG en VTT) bieden zorg in het gehele werkgebied, m.u.v. Kaatsheuvel, Loon op Zand  en Waalwijk.

Berlicum Kaatsheuvel
Boxtel Liempde
Den Dungen Loon op Zand
Esch Sint-Michelsgestel
Gemonde Vught
Haaren Waalwijk
Helvoirt

Hoe werken wij?

Wanneer u denkt dat u wijkverpleging nodig heeft, kunt u dit aanvragen door contact op te nemen met het secretariaat via 0411-66100, thuiszorg@zgem.nl
Of kijkt u eerst eens naar onze hulpmiddelenwijzer. Mogelijk kunt u het met een hulpmiddel al weer zelfstandig vooruit.

Als uw aanmelding bij ons binnen komt, neemt de (wijk)verpleegkundige contact met u op en wordt een afspraak gemaakt voor een intakegesprek. Tijdens dit gesprek kijkt de (wijk)verpleegkundige met u en uw naasten welke zorg nodig is aan de hand van de volgende stappen:

  • Wat kunt u zelf nog
  • Wat kunt u zelf nog met hulpmiddelen
  • Waar kunnen uw naasten en uw omgeving u bij helpen
  • Welke ondersteuning is nodig vanuit ZGEM

Tijdens het indicatiegesprek maken wij heldere zorgafspraken met u. Die leggen we vast in het zorgplan. U krijgt een aanspreekpunt vanuit de zorgmedewerkers (eerste verantwoordelijke verpleegkundige/verzorgende, ook wel EVV’er genoemd). Als uw situatie verandert en er is meer of minder zorg nodig, gaat zij met u in gesprek en worden afspraken bijgesteld. We proberen ervoor te zorgen dat u zoveel mogelijk dezelfde gezichten ziet. Dat is voor u prettig, maar ook voor de medewerkers.

ZGEM Rookvrij

In 2030 moeten alle zorgorganisaties in Nederland rookvrij zijn. Samen met een aantal andere zorgorganisaties loopt Zorggroep Elde Maasduinen (ZGEM) hierop vooruit. De gezondheid van cliënten, naasten, bezoekers en onszelf staat tenslotte voorop. Daarom wordt ZGEM in stappen rookvrij.

Vanaf 1 oktober 2023 is roken binnen in gebouwen niet meer mogelijk. Vanaf 1 januari 2025 worden ook de buitenterreinen rondom de zorglocatie rookvrij. Voor thuiszorg betekent dit: doordat een cliënt voorafgaand en tijdens het bezoek van de thuiszorgmedewerker niet rookt, kan de medewerker in een rookvrije omgeving het werk doen. Kiezen voor thuiszorg van ZGEM is dus kiezen voor gezonde en rookvrije zorg.

Group 822

Ik heb een vraag

Onze collega’s bij Thuis Zorggroep Elde Maasduinen helpen u graag verder.

Telefoon: 0411 – 661 000
E-mailadres: thuiszorg@zgem.nl


Wijkteams

In uw woonplaats zijn diverse wijkteams actief. Zij zijn gekoppeld aan uw postcodegebied, dichtbij en gemakkelijk benaderbaar. Elke cliënt heeft binnen het wijkteam een eerste aanspreekpunt voor vragen over de zorg: de eerst verantwoordelijk verzorgende. Onze wijkteams zijn actief in de volgende dorpen: Berlicum, Liempde, Boxtel, Haaren, Helvoirt, Den Dungen, Sint-Michelsgestel, Esch, Vught, Gemonde, Kaatsheuvel, Loon op Zand, Waalwijk.

wijkpunten_zgem