Spring naar content

Thuiszorg & Wijkteams

Wilt u zo lang mogelijk thuis blijven wonen met behoud van eigen regie? Zorggroep Elde Maasduinen biedt diensten en services die dit mogelijk maken. U kunt daarbij rekenen op de ondersteuning van onze wijkverpleegkundigen en wijkverzorgenden.

Hoe werken wij?

In overleg met u en degenen die dichtbij u staan kijken we wat u nodig heeft. Wat kunt u zelf doen of uw familie, vrienden of kennissen en wat kan onze bijdrage zijn? We werken nauw samen met de mensen in uw omgeving. Daardoor kunnen we snel schakelen en passende hulp regelen als dat nodig is.

Bij Zorggroep Elde Maasduinen werken (wijk)verpleegkundigen en verzorgenden. Zij werken in kleinschalige wijkteams. Zo leren we elkaar goed kennen en kunnen snel zaken met elkaar afstemmen. Onze medewerkers hebben brede verpleegkundige kennis en houden tijdens de zorgverlening uiteraard zoveel mogelijk rekening met cultuur- en leefstijlgebonden wensen.

Voor meer complexe en gespecialiseerde zorg hebben wij een apart verpleegtechnisch team (VTT) van gespecialiseerd verpleegkundigen. Dit team is 24 uur per dag en zeven dagen in de week beschikbaar.

Wijkverpleging

Wijkverpleging biedt ondersteuning op het gebied van persoonlijke verzorging, (intensieve) verpleegkundige zorg, begeleiding en medisch specialistische verpleging in de thuissituatie (verpleegtechnisch team). Onze wijkteammedewerkers stimuleren u om zoveel mogelijk zelf te (blijven) doen en bieden waar nodig en mogelijk een helpende hand. Uw vaste wijkteam levert dagelijks de zorg van ’s morgens tot ’s avonds. Als u in de nacht zorg nodig heeft, komt het nachtteam van Zorggroep Elde Maasduinen bij u langs. 

Wijkpunten

In uw woonplaats zijn diverse wijkteams actief. Zij zijn gekoppeld aan uw postcodegebied, dichtbij en gemakkelijk benaderbaar. Vanuit het wijkteam heeft u een eerste aanspreekpunt als met vragen zit over uw zorg. Dat is de eerstverantwoordelijk verzorgende (EVV).

Zorgafspraken 

Naast afspraken over het gewenste tijdstip van zorg, maken wij heldere zorgafspraken met u. Die worden vastgelegd in het zorgplan.  Als uw situatie verandert en er is meer of minder zorg nodig, dan gaan we opnieuw met u in gesprek en worden afspraken bijgesteld. We proberen ervoor te zorgen dat u zoveel mogelijk dezelfde gezichten ziet. Dat is voor u prettig, maar ook voor de medewerkers.

ZGEM Rookvrij

In 2030 moeten alle zorgorganisaties in Nederland rookvrij zijn. Samen met een aantal andere zorgorganisaties loopt Zorggroep Elde Maasduinen (ZGEM) hier graag op vooruit. De gezondheid van cliënten, naasten, bezoekers en onszelf staat tenslotte voorop. Daarom wordt ZGEM in stappen rookvrij.

Vanaf 1 oktober 2023 is roken binnen in gebouwen niet meer mogelijk. Vanaf 1 januari 2025 worden ook de buitenterreinen rondom de zorglocatie rookvrij. Voor thuiszorg betekent dit: doordat een cliënt voorafgaand en tijdens het bezoek van de thuiszorgmedewerker niet rookt, kan zij in een rookvrije omgeving haar werk doen. Kiezen voor thuiszorg van ZGEM is dus kiezen voor gezonde en rookvrije zorg.

Group 822

ik heb een vraag

Onze collega’s bij Thuis Zorggroep Elde Maasduinen helpen u graag verder.

Telefoon: 0411 – 661 000
E-mailadres: thuiszorg@zgem.nl


wijkpunten

In uw woonplaats zijn diverse wijkteams actief. Zij zijn gekoppeld aan uw postcodegebied, dichtbij en gemakkelijk benaderbaar. Elke cliënt heeft binnen het wijkteam een eerste aanspreekpunt voor vragen over de zorg: de eerst verantwoordelijk verzorgende. In verschillende gemeenten heeft Zorggroep Elde Maasduinen een wijkpunt.

wijkpunten_zgem