Spring naar content

Thuiszorg & Wijkteams

Warme en professionele zorg bij u thuis. Daar komen we voor. We werken nauw samen met de mensen in uw omgeving. Wat kunt u zelf doen? En waar kunnen familie, vrienden of kennissen bij helpen? Samen zorgen we voor de beste hulp die past bij wat u nodig heeft. Daarbij kijken we wat u zelf nog kan of waar uw omgeving kan ondersteunen. Eventueel met inzet van een ergotherapeut kijken we naar hulpmiddelen (zoals Compaan en Medido) die u helpen uw zelfstandigheid te behouden. Vervolgens kijken we welke zorg wij hier nog aan bij kunnen dragen.

Wijkverpleging

Wijkverpleging biedt ondersteuning, als u het zelf niet meer kan, in de thuissituatie. De wijkteams bieden persoonlijke verzorging, (intensieve) verpleegkundige zorg en begeleiding aan de zorgvragers en hun naasten. We bieden hulp bij wassen, aan- en uitkleden, medicatieondersteuning, wondzorg, verpleegkundige handelingen en palliatieve zorg.Het psychogeriatrisch team (PG-team) biedt zorg aan mensen met cognitieve problematiek, zoals dementie of mensen die het moeilijk vinden de zorg te accepteren. De wijkverpleegkundige besluit of zorg door het PG-team noodzakelijk is.

Het verpleegkundig technisch team (VTT) biedt verpleegtechnische zorg die voorheen vaak alleen in het ziekenhuis verricht werd.

Wijkteams

Wijkteams

Bij Zorggroep Elde Maasduinen werken (wijk)verpleegkundigen, verzorgenden en helpende +. Zij werken in kleinschalige wijkteams. Zo leren we elkaar goed kennen en kunnen snel zaken met elkaar afstemmen. Onze medewerkers hebben brede (verpleegkundige) kennis en houden tijdens de zorgverlening uiteraard zoveel mogelijk rekening met cultuur- en leefstijlgebonden wensen.

ZGEM biedt wijkverpleging in de volgende woonplaatsen voor de reguliere wijkteams. De gespecialiseerde wijkteams bieden zorg in het gehele werkgebied, m.u.v. Kaatsheuvel, Loon op Zand  en Waalwijk.

BerlicumKaatsheuvel
BoxtelLiempde
Den DungenLoon op Zand
EschSint-Michelsgestel
GemondeVught
HaarenWaalwijk
Helvoirt

Hoe werken wij?

Hoe u uw aanvraag indient, hangt af van in welk dorp u woont.

Gemeente Boxtel – Gemeente Vught – Gemeente Sint-Michielsgestel

Wanneer u denkt dat u wijkverpleging nodig heeft, kunt u dit aanvragen via IedereenZorgt (https://iedereenzorgt.nl). Hier vindt u een aanvraagformulier. Dit aanvraagformulier komt bij een groep wijkverpleegkundigen van verschillende wijkzorgaanbieders in de regio terecht en dus niet alleen bij Zorggroep Elde Maasduinen. Makkelijker voor u: zo hoeft u niet verschillende organisaties te benaderen met uw zorgvraag. Wel kunt u uw voorkeur aangeven.

Via het gezamenlijk aanvraagpunt bekijken de wijkteams in de buurt met elkaar wie de aanvraag oppakt. Dit gebeurt op basis van beschikbaarheid en expertise in de teams, waarbij zoveel mogelijk rekening wordt gehouden met de voorkeur uw voorkeur. Aanvragen die worden ontvangen vóór 12.30 uur worden dezelfde werkdag beantwoord. Aanvragen na 12.30 uur worden de volgende werkdag beantwoord. Op deze manier zorgen we er samen met andere wijkzorgaanbieders in de regio voor dat de beschikbare zorg nu en in de toekomst optimaal kan worden benut voor wie dat nodig heeft.

Haaren, Kaatsheuvel, Loon op Zand, Waalwijk:

Wanneer u denkt dat u wijkverpleging nodig heeft, kunt u dit aanvragen door contact op te nemen met het secretariaat via 0411-66100, thuiszorg@zgem.nl
Of kijkt u eerst eens naar onze hulpmiddelenwijzer. Mogelijk kunt u het met een hulpmiddel alweer zelfstandig vooruit.

Als uw aanmelding bij ons binnenkomt, neemt de (wijk)verpleegkundige contact met u op en wordt een afspraak gemaakt voor een intakegesprek. Tijdens dit gesprek kijkt de (wijk)verpleegkundige met u en uw naasten welke zorg nodig is aan de hand van de volgende stappen:

  • Wat kunt u zelf nog
  • Wat kunt u zelf nog met hulpmiddelen
  • Waar kunnen uw naasten en uw omgeving u bij helpen
  • Welke ondersteuning is nodig vanuit de zorgaanbieder

Tijdens het indicatiegesprek maken wij heldere zorgafspraken met u. Die leggen we vast in het zorgplan. U krijgt een aanspreekpunt vanuit de zorgmedewerkers (eerste verantwoordelijke verpleegkundige/verzorgende, ook wel EVV’er genoemd). Als uw situatie verandert en er is meer of minder zorg nodig, gaat zij met u in gesprek en worden afspraken bijgesteld. We proberen ervoor te zorgen dat u zoveel mogelijk dezelfde gezichten ziet. Dat is voor u prettig, maar ook voor de medewerkers.

ZGEM Rookvrij

In 2030 moeten alle zorgorganisaties in Nederland rookvrij zijn. Samen met een aantal andere zorgorganisaties loopt Zorggroep Elde Maasduinen (ZGEM) hierop vooruit. De gezondheid van cliënten, naasten, bezoekers en onszelf staat tenslotte voorop. Daarom wordt ZGEM in stappen rookvrij.

Vanaf 1 oktober 2023 is roken binnen in gebouwen niet meer mogelijk. Vanaf 1 januari 2025 worden ook de buitenterreinen rondom de zorglocatie rookvrij. Voor thuiszorg betekent dit: doordat een cliënt voorafgaand en tijdens het bezoek van de thuiszorgmedewerker niet rookt, kan de medewerker in een rookvrije omgeving het werk doen. Kiezen voor thuiszorg van ZGEM is dus kiezen voor gezonde en rookvrije zorg.

Group 822

Ik heb een vraag

Onze collega’s bij Thuis Zorggroep Elde Maasduinen helpen u graag verder.

Telefoon: 0411 – 661 000
E-mailadres: thuiszorg@zgem.nl


Wijkteams

In uw woonplaats zijn diverse wijkteams actief. Zij zijn gekoppeld aan uw postcodegebied, dichtbij en gemakkelijk benaderbaar. Elke cliënt heeft binnen het wijkteam een eerste aanspreekpunt voor vragen over de zorg: de eerst verantwoordelijk verzorgende. Onze wijkteams zijn actief in de volgende dorpen: Berlicum, Liempde, Boxtel, Haaren, Helvoirt, Den Dungen, Sint-Michelsgestel, Esch, Vught, Gemonde, Kaatsheuvel, Loon op Zand, Waalwijk.

wijkpunten_zgem