Spring naar content

50 jaar Liduina met Mieke

24 mei 2022

mieke bekkers instagram

Door: Santi Geerdink, stagiaire Communicatie

Liduina bestaat alweer 50 jaar. Dat betekent een groot feest. Voor de bewoners, maar ook voor familie en medewerkers. Maar is er veel veranderd in die 50 jaar? Of zijn er veel dingen hetzelfde gebleven? Hoe zal het in de toekomst zijn? En wat maakt Liduina zo bijzonder? Wie kan deze vragen nu het beste beantwoorden dan medewerkers van Liduina die er al vele jaren werken.

Mieke Bekkers is secretaresse van de fysiotherapie,  is al 50 jaar werkzaam bij Liduina en heeft Liduina zien groeien tot wat het nu is. Na de mavo solliciteerde ze bij de cliëntenadministratie en na een jaar werd ze voor fysiotherapie gevraagd. Mieke zegt hierover: “Ik zeg altijd dat ik het leukste baantje heb.”

Een warm bad
Dat was direct Miekes eerste indruk van Liduina. “Als ze mij toen hadden gezegd dat ik in een verpleeghuis zou werken, had ik nooit gedacht dat ik het zo fijn zou vinden.” Een paar jaar geleden nam ze afscheid van een collega waar ze al 43 jaar mee werkte. Met een andere collega werkt ze al 35 jaar en met weer een andere collega werkt ze al 33 jaar. “Dat wil wel zeggen wat voor band wij hier hebben., zegt Mieke. De meeste collega’s die er nu werken blijven vaak en delen lief en leed met elkaar. Ze zijn een hecht team samen.

Planbord
Liduina is in afgelopen vijftig jaar gegroeid en daar komt ook verandering bij kijken. Van alles geschreven, naar meer digitaal en van vierpersoonskamer naar zelfstandige appartementen. Van samenwerking met twee fysiotherapeuten en nu met twaalf. Wat niet is veranderd, is Miekes planbord. Hierop zie je de planning van elke collega in een oogopslag. “Ze lachen hier wel eens om mijn planbord, maar toch vinden ze het wel fijn,” zegt Mieke. “Deze hangt er al vanaf het begin en zal waarschijnlijk weggaan als ik ook wegga.”

Toekomst
In de toekomst zal er veel samen zorg komen, denkt Mieke. Helaas door een tekort in de zorg roept Zorggroep Elde Maasduinen dit al op. Familie of omwonenden die de medewerkers helpen om het levensgeluk van hun dierbare te bevorderen. In de toekomst zal dit waarschijnlijk een nog groter onderwerp worden, denkt Mieke.

Mieke had het laatst met een vriendin over het feit dat ze al zo lang op Liduina werkt. Ze vindt het inderdaad wel tijd om afscheid te nemen. Haar vriendin zei: “Ja, Mieke, na 50 jaar mag je je kind wel loslaten.” En zo voelt Liduina ook voor Mieke, als een bijzonder kind. Het is een groot onderdeel van haar leven. Vroeger heeft Mieke altijd gezegd: “Als ik ooit zelf oud wordt en naar een verzorgingstehuis moet, kies ik voor Liduina. Dat voelt gewoon vertrouwd.”