Spring naar content

Toolbox voor teams

Stel je voor, een zorgvraag die een heel zorgteam uitdaagt. Een cliënt met Parkinson en dementie, die frequent ten val komt op lastige plekken. Het optillen vereist de inzet van meerdere collega’s, wat zwaar is voor zowel de zorgverleners als de zorgvrager. “Kan hier niet iets aan gedaan worden?” vragen de zorgmedewerkers zich af. Dit is zomaar één voorbeeld van vraagstukken waar zorgverleners in hun dagelijks werk tegenaan lopen.

Team innovatie ontwikkelt een toolbox in spelbord vorm om medewerkers te ondersteunen bij dergelijke vraagstukken. Samen gaan ze op zoek naar de beste oplossingen voor de individuele zorgvrager. Op een interactieve manier gaan ze aan de slag en doorlopen ze de stappen, op zoek naar een passende oplossing. Als zorgprofessional kun je aan de slag met jouw eigen uitdagingen en inzichten.

Wat is de vraag achter de vraag? Hoe kan je met elkaar nadenken over verschillende oplossingen? Wie betrek je hierbij? Het netwerk van de zorgvrager? Behandelaren? Zorg? En nog veel meer vragen. De toolbox geeft richting aan medewerkers om snel en concreet tot oplossingen te komen en te testen.

Lamp3-e1629280719445

Informatie
Zelf aan de slag met uitdagingen uit de praktijk


innovatie@zgem.nl

Toolbox voor teams

  • Aan de slag met de vragen waar je zelf tegenaan loopt
  • De eigen inzichten gebruiken om problemen op te lossen
  • Geen kant en klare oplossing maar praktische handvatten en tips

Ontdek de innovaties van Zorggroep Elde Maasduinen