Spring naar content

Wijkhuis Simeonshof

Dicht bij het centrum van Boxtel ligt Wijkhuis Simeonshof. Ouderen die intensieve zorg nodig hebben, vinden bij Simeonshof een fijne plek. De sfeer is heel sociaal, net zoals in de wijk waar Simeonshof ligt. De bewoners en vrijwilligers kennen elkaar al lange tijd. Het voelt als een echt thuis.

Er worden veel activiteiten georganiseerd en de tuin en het restaurant nodigen uit om gezellig samen te zijn, ook met buurtbewoners. Ouderen uit de wijk en ouderen die wonen in de aanleunwoningen dicht bij Simeonshof kunnen namelijk zonder afspraak eten in het restaurant.

Wijkhuis Simeonshof is eind 2021 verbouwd. Het complex en de inrichting zijn grondig aangepakt en helemaal klaar voor de toekomst.
Simeonshof heeft 36 ruime appartementen. Drie van deze appartementen zijn geschikt voor echtparen. Elke verdieping heeft bovendien zijn eigen gemeenschappelijke ruimte. Daarnaast zijn er op de begane grond 2 zit-slaapkamers met een eigen badkamer. Alle bewoners krijgen hier zorg op maat en oprechte aandacht, met veel oog voor privacy. In het gebouw zijn verschillende voorzieningen, zoals een winkeltje, kapsalon, internetcafé, wasserette en een podotherapeut/pedicure.

ZGEM Rookvrij

In 2030 moeten alle zorgorganisaties in Nederland rookvrij zijn. Samen met een aantal andere zorgorganisaties loopt Zorggroep Elde Maasduinen (ZGEM) hier graag op vooruit. De gezondheid van cliënten, naasten, bezoekers en onszelf staat tenslotte voorop. Daarom wordt ZGEM in stappen rookvrij.

Vanaf 1 oktober 2023 is roken binnen in gebouwen niet meer mogelijk. Vanaf 1 januari 2025 worden ook de buitenterreinen rondom de zorglocatie rookvrij. Wonen in Simeonshof is dus wonen in een gezonde, rookvrije omgeving.

Ontdek wat zich afspeelt op Simeonshof