Spring naar content

Venloene

De eigentijdse zorglocatie Venloene in Loon op Zand is een levendige ontmoetingsplaats, niet alleen voor bewoners van Venloene, maar ook voor dorpsgenoten van Loon op Zand.

In Venloene is een marktplein met een winkeltje, een kapsalon en een bibliotheek. Het is een gezellige plek voor bewoners en buurtgenoten om koffie te drinken, te biljarten of het internet op te gaan. Of lekker samen te eten in het restaurant.

Er is veel te beleven. Venloene heeft een theaterzaal voor uiteenlopende activiteiten en vieringen. En de senioren vereniging Loon op Zand heeft in het gebouw een eigen ruimte waar ze activiteiten en cursussen aanbiedt voor leden. Daarnaast is er bij Venloene een kapel waar diensten worden gehouden.

Bij Venloene wonen bijna 100 ouderen die zorg en ondersteuning nodig hebben. De appartementen in het gebouw zijn verdeeld over meerdere verdiepingen. Rondom het gebouw staat bovendien nog een aantal aanleunwoningen. Deze woningen worden verhuurd aan mensen die nog prima zelfstandig kunnen wonen, maar toch ook graag gebruik willen maken van de diensten en voorzieningen van Venloene. Zo vervult Venloene een belangrijke functie in de gemeente Loon op Zand.

ZGEM Rookvrij

In 2030 moeten alle zorgorganisaties in Nederland rookvrij zijn. Samen met een aantal andere zorgorganisaties loopt Zorggroep Elde Maasduinen (ZGEM) hier graag op vooruit. De gezondheid van cliƫnten, naasten, bezoekers en onszelf staat tenslotte voorop. Daarom wordt ZGEM in stappen rookvrij.

Vanaf 1 oktober 2023 is roken binnen in gebouwen en appartementen van ZGEM niet meer mogelijk. Vanaf 1 januari 2025 worden ook de buitenterreinen rondom de zorglocatie rookvrij. Wonen in Venloene is dus wonen in een gezonde, rookvrije omgeving.

map_round_zgem

Informatie
De Venloene 1
5175 CX Loon op Zand

Routebeschrijving >

0416 - 321 200
receptie.venloene@zgem.nl

Kenmerken

  • Restaurant
  • Winkel
  • Kapsalon
  • Bibliotheek
  • Kapel
  • Theaterzaal

Ontdek wat zich afspeelt op Venloene