Spring naar content

Rosagaerde

Rosagaerde ligt aan de rand van Kaatsheuvel tegenover de Efteling en heeft vier kleinschalige woongroepen voor mensen met dementie.

De sfeer is huiselijk en de bewoners doen zoveel mogelijk dingen die zij thuis gewend waren. Ze koken, maken schoon, doen een deel van de was en werken in de tuin. Ze kijken lekker tv, slapen uit of leggen een kaartje. Zoals thuis beslissen de bewoners zelf wat ze doen, maar nu ze bij Rosagaerde wonen kunnen ze daar dag en nacht begeleiding bij krijgen. Een vast team van betrokken medewerkers zorgt voor een vertrouwd gezicht bij de dagelijkse dingen.

Elke woongroep telt zeven bewoners. Zij delen de woonkamer, een open keuken en een veilige binnentuin. En iedereen heeft een royale slaapkamer van 20m2. Het sanitair wordt met tweeën gedeeld.

Rosagaerde is een plek waar bewoners de ruimte krijgen om zoveel mogelijk zichzelf te kunnen blijven. Het voelt snel als thuis.

ZGEM Rookvrij

In 2030 moeten alle zorgorganisaties in Nederland rookvrij zijn. Samen met een aantal andere zorgorganisaties loopt Zorggroep Elde Maasduinen (ZGEM) hier graag op vooruit. De gezondheid van cliënten, naasten, bezoekers en onszelf staat tenslotte voorop. Daarom wordt ZGEM in stappen rookvrij.

Vanaf 1 oktober 2023 is roken binnen in gebouwen niet meer mogelijk. Vanaf 1 januari 2025 worden ook de buitenterreinen rondom de zorglocatie rookvrij. Wonen in Rosagaerde is dus wonen in een gezonde, rookvrije omgeving.

map_round_zgem

Informatie
Parkstraat 4
5171 KR Kaatsheuvel

Routebeschrijving >

0411 - 634 740

Kenmerken

  • Veilige binnentuin
  • Rookkamer
  • Kleinschalig
  • Huiselijk

Ontdek wat zich afspeelt op Rosagaerde