Spring naar content

Ontmoetingshuis De Beemden

Dicht bij het centrum van Sint-Michielsgestel in een groene en ruime omgeving ligt het Ontmoetingshuis de Beemden. Hier wonen ruim 140 mensen met geheugenproblemen en mensen die gedurende de dag ondersteuning nodig hebben op lichamelijk gebied. Voor hen zijn de eigen keuzes en mogelijkheden bepalend voor de invulling van de zorg- en dienstverlening. Samen met de familie kijken we hoe het leven bij de Beemden zoveel mogelijk overeenkomt met het leven dat ze gewend zijn.

De Beemden verbindt letterlijk en figuurlijk. Bijvoorbeeld met het nabijgelegen Kentalis, een instituut voor mensen met een beperking in horen en communiceren. Een aantal van hen woont bij de Beemden. Ook de bewoners van de tegenover liggende patiowoningen (particuliere huur) worden warm ontvangen bij de Beemden. En de ruim 60 luxe aanleunwoningen van Victoria Staete, voor zelfstandig wonende ouderen, zijn via een glazen gang verbonden met de Beemden. Zo is het makkelijk contact maken met buurtgenoten. En dat past goed bij de Beemden.

De Beemden is een ├ęchte ontmoetingsplaats voor ouderen uit de hele wijk. Ouderen die behoefte hebben aan gezelschap, een praatje, of een leuke activiteit kunnen binnenlopen. Ook is iedereen van harte welkom in het restaurant van de Beemden.

map_round_zgem

Informatie
De Beemden 1
5271 BH Sint-Michielsgestel

Routebeschrijving >

073 - 558 77 77
de-beemden@zgem.nl

Kenmerken

 

  • Nabij het centrum
  • Restaurant