Spring naar content

Ontmoetingshuis de Beemden

Dicht bij het centrum van Sint-Michielsgestel in een groene en ruime omgeving ligt het Ontmoetingshuis de Beemden. Hier wonen ruim 140 mensen met geheugenproblemen en mensen die gedurende de dag ondersteuning nodig hebben op lichamelijk gebied. Voor hen zijn de eigen keuzes en mogelijkheden bepalend voor de invulling van de zorg- en dienstverlening. Samen met de familie kijken we hoe het leven bij de Beemden zoveel mogelijk overeenkomt met het leven dat ze gewend zijn.

De Beemden verbindt letterlijk en figuurlijk. Bijvoorbeeld met het nabijgelegen Kentalis, een instituut voor mensen met een beperking in horen en communiceren. Een aantal van hen woont bij de Beemden. Ook de bewoners van de tegenover liggende patiowoningen (particuliere huur) worden hier warm ontvangen. En de ruim 60 luxe aanleunwoningen van Victoria Staete, voor zelfstandig wonende ouderen, zijn via een glazen gang verbonden met de Beemden. Zo is het makkelijk contact maken met buurtgenoten. En dat past goed bij de Beemden.

De Beemden is een échte ontmoetingsplaats voor ouderen uit de hele wijk. Ouderen die behoefte hebben aan gezelschap, een praatje, of een leuke activiteit kunnen binnenlopen. Ook is iedereen van harte welkom in het restaurant.

Stichting Vrienden van de Beemden

Stichting Vrienden van de Beemden zet zich in om de bewoners van de Beemden een extra dosis levensgeluk te geven. Wilt u meer over de stichting weten? Klik dan hier.

ZGEM Rookvrij

In 2030 moeten alle zorgorganisaties in Nederland rookvrij zijn. Samen met een aantal andere zorgorganisaties loopt Zorggroep Elde Maasduinen (ZGEM) hier graag op vooruit. De gezondheid van cliënten, naasten, bezoekers en onszelf staat tenslotte voorop. Daarom wordt ZGEM in stappen rookvrij.

Vanaf 1 oktober 2023 is roken binnen in gebouwen niet meer mogelijk. Vanaf 1 januari 2025 worden ook de buitenterreinen rondom de zorglocatie rookvrij. Wonen in de Beemden is dus wonen in een gezonde, rookvrije omgeving.

Ontdek wat zich afspeelt op de Beemden