Spring naar content

Hospice Acacia

Wanneer u de laatste fase van uw leven heeft bereikt en aangewezen bent op intensieve palliatieve terminale zorg bent u van harte welkom bij Hospice Acacia. Wij zullen met veel liefde en professionaliteit voor u zorgen en uw familie en vrienden bijstaan.

Het team van Acacia
Hospice Acacia is kleinschalig en heeft ruimte voor slechts drie gasten, wat de rust en de kwaliteit van zorg ten goede komt. Vierentwintig uur per dag is er een verzorgende of verpleegkundige nabij. Zij worden zeer intensief ondersteund door de vrijwilligers van Stichting Nabij. Ook een specialist ouderenzorg en een geestelijk verzorger staan voor u klaar.
We maken deze fase van uw leven zo comfortabel mogelijk naar uw eigen wensen en voorkeuren en bieden u de ruimte om in rust en op uw manier afscheid te kunnen nemen van het leven.

Faciliteiten
Bij Hospice Acacia heeft u een eigen ruime kamer (6 bij 5 meter) met eigen sanitair. Er is een gezamenlijke huiskamer met keuken, een gezamenlijke tuin, een zit-/slaapkamer voor familieleden en een stilteruimte. Ook kunt u gebruik maken van de faciliteiten van Zorgexpertisehuis Liduina, zoals het restaurant of de koffiebar waar u bij goed weer heerlijk in de zon kunt zitten op het terras.

Zorggroep Elde Maasduinen is aangesloten bij het netwerk palliatieve zorg regio ‘s-Hertogenbosch- Bommelerwaard.

Aanmelden
Wilt u een aanmelding doen bij Hospice Acacia? Dit kunt u dan aangeven bij uw arts. Deze arts neemt contact op met het Regionaal Coördinatiepunt. Mocht er bij Hospica Acacia op dat moment plek zijn, dan kunt u bij ons terecht.

ZGEM Rookvrij

In 2030 moeten alle zorgorganisaties in Nederland rookvrij zijn. Samen met een aantal andere zorgorganisaties loopt Zorggroep Elde Maasduinen (ZGEM) hier graag op vooruit. De gezondheid van cliënten, naasten, bezoekers en onszelf staat tenslotte voorop. Daarom wordt ZGEM in stappen rookvrij.

Vanaf 1 oktober 2023 is roken binnen in gebouwen niet meer mogelijk. Vanaf 1 januari 2025 worden ook de buitenterreinen rookvrij. Verblijven op Hospice Acacia is dus verblijven in een rookvrije omgeving.

 

Kenmerken

  • Gezamenlijke tuin
  • Stilteruimte

Ontdek wat zich afspeelt op Hospice Acacia