Spring naar content

Dorpshuis de Vlaswiek

Dorpshuis de Vlaswiek is een kleinschalig verpleeghuis in het dorpscentrum van Liempde voor mensen met dementie die intensieve zorg en ondersteuning nodig hebben.

De kleine locatie kan rekenen op grote betrokkenheid van inwoners van Liempde en heeft actieve vrijwilligers. Het dorpshuis is gericht op inwoners van Liempde en de directe omgeving, maar ook mensen van verder weg zijn van harte welkom.

Bewoners hebben een eigen kamer en kunnen gebruik maken van een gezamenlijke zit/eetkamer en een fraai aangelegde afgesloten tuin.

Huiselijkheid staat op de Vlaswiek voorop. Er wordt geprobeerd het leven thuis zoveel mogelijk voort te zetten. Elke dag heeft zijn eigen ritme en invulling. Met eet- en rustmomenten, maar ook ontspanningsactiviteiten. Hoe de dag er precies uit ziet is voor elke bewoner weer anders. Zoveel mensen, zoveel wensen. We luisteren graag naar wat elk van onze bewoners fijn vindt.

Familie en vrienden maken nadrukkelijk deel uit van het leven op de Vlaswiek. Zij zijn meer dan welkom om deel uit te maken van de leefwereld van vader, moeder, oom of tante en om hen samen met de professionals een aangename dag te bezorgen.

ZGEM Rookvrij

In 2030 moeten alle zorgorganisaties in Nederland rookvrij zijn. Samen met een aantal andere zorgorganisaties loopt Zorggroep Elde Maasduinen (ZGEM) hier graag op vooruit. De gezondheid van cliƫnten, naasten, bezoekers en onszelf staat tenslotte voorop. Daarom wordt ZGEM in stappen rookvrij.

Vanaf 1 oktober 2023 is roken binnen in gebouwen niet meer mogelijk. Vanaf 1 januari 2025 worden ook de buitenterreinen rondom de zorglocatie rookvrij. Wonen in de Vlaswiek is dus wonen in een gezonde, rookvrije omgeving.

Kenmerken

  • Stilteruimte
  • Kapsalon / pedicure
  • Groot gezamenlijk balkon
  • Prachtige serre

Ontdek wat zich afspeelt op de Vlaswiek