Spring naar content

Dagbesteding en dagbehandeling

Dit artikel is voor het laatst geüpdatet op: 26 juni 2023

Vindt u het moeilijk uw dag zinvol in te vullen? Heeft u behoefte aan meer dagritme en meer sociale contacten? Of wilt u familie en vrienden die voor u zorgen ruimte bieden om naast de zorg voor u andere dingen te doen? Dan is een vorm van dagbesteding misschien iets voor u.

Dagbesteding betekent thuis wonen en overdag met anderen de dag doorbrengen. Samen wat leuks doen en op een makkelijke manier contact hebben met anderen. Omdat dat een fijne afleiding biedt, structuur aan de dag geeft of voor u een goede stimulans is om actief te blijven. En dit alles met goede en professionele begeleiding.

Soms is dagbesteding niet de juiste oplossing maar is dagbehandeling nodig. Ook dit betekent dat u thuis woont en overdag naar een locatie gaat, waar u samen met andere cliënten een prettige daginvulling heeft. Bij dagbehandeling is de professionele begeleiding gericht op het voorkomen van achteruitgang, of het aanleren van nieuwe vaardigheden.

Locaties dagbesteding en dagbehandeling

We bieden op verschillende locaties dagbesteding of dagbehandeling:

In Boxtel:                   dagbehandeling op locatie Zorgexpertisehuis Liduina
In Kaatsheuvel:        dagbesteding De Tuinderij bij locatie Vossenberg
In Loon op Zand:     dagbesteding bij locatie Venloene

Voor meer informatie over de mogelijkheden van dagbesteding bij Zorggroep Elde Maasduinen, kunt u contact opnemen met Cliëntadvies.

 

Group 822

ik heb een vraag

Voor meer informatie kunt contact opnemen met team Zorgadvies, wij kijken graag met u mee.