Spring naar content

Hulp bij het huishouden

Dit artikel is voor het laatst geüpdatet op: 18 maart 2021

Soms moet er voor dagelijkse taken rondom het huishouden een beroep worden gedaan op anderen. Was het voorheen makkelijker om de thuiszorg in te schakelen, nu wordt eerst gekeken wat u zelf of wat uw netwerk kan doen. Pas dan komt professionele hulp bij het huishouden in beeld.

Hulp aanvragen

De gemeente waar u woont, bepaalt of u voor hulp bij het huishouden in aanmerking komt. Dit moet u bij het WMO-loket van uw gemeente aanvragen. Het is uiteindelijk de gemeente waar u woont, die bepaalt of u gebruik kunt maken van professionele hulp bij het huishouden.

Gaat de gemeente akkoord met uw aanvraag, dan ontvangt Thuis Zorggroep Elde Maasduinen uw beschikking en wordt er telefonisch contact met u opgenomen door de Wmo-consulent van Thuis Zorggroep Elde Maasduinen voor het maken van vervolgafspraken.

Huishoudelijke hulp bij jonge gezinnen

Huishoudelijke zorg is niet per definitie alleen bestemd voor ouderen, maar is voor iedereen die deze ondersteuning nodig heeft. Als bijvoorbeeld bij een jong gezin door omstandigheden een van de ouders tijdelijk uitvalt, neemt Thuis Zorggroep Elde Maasduinen tijdelijk de zorg voor de kinderen uit handen, doet schoonmaakwerkzaamheden en zorgt voor de maaltijden en de boodschappen.

Group 822

ik heb een vraag

Onze collega’s bij Thuis Zorggroep Elde Maasduinen helpen u graag verder.

Telefoon: 0411 661 000
E-mailadres: thuiszorg@zgem.nl