Spring naar content

Wat kunt u doen om ouderen te beschermen tegen virussen?

07 maart 2020

person-washing-his-hand-545014

Het coronavirus verspreidt zich in Nederland. Voor Noord-Brabant gelden sinds 6 maart nieuwe maatregelen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Het RIVM  adviseert inwoners van de provincie Noord-Brabant bij verkoudheid, hoesten of koorts hun sociale contacten te beperken. Kijk voor de meest recente adviezen op de website van het RIVM. Voor medewerkers in de zorg in Noord-Brabant is er een aangepast advies. Al onze medewerkers zijn hierover geïnformeerd.

Wat kunt u doen om verspreiding van virussen te beperken?

De belangrijkste maatregelen tegen verspreiding van het coronavirus en andere virussen zijn: hygiënemaatregelen, onnodig contacten binnen onze locaties vermijden en niet langskomen als u griepklachten heeft, hoest of (milde) koorts heeft.

a) Hygiënemaatregelen:

  • Reinig uw handen bij binnenkomst en vertrek als u één van onze locaties bezoekt minimaal 20 seconden met water en zeep. Lees de praktische tips en bekijk de video.
  • Hoest en nies in de binnenkant van uw elleboog.
  • Gebruik papieren zakdoekjes, gooi deze na gebruik weg en was uw handen daarna minimaal 20 seconden met water en zeep.

b) Langskomen kan, maar niet met griepklachten, verkoudheid, hoesten of (milde) koorts

Bezoek en vrijwilligers kunnen langskomen, maar niet met griepklachten en/of een serieuze verdenking op het Coronavirus. Ook als u verkouden bent, hoest of (milde) koorts heeft verzoeken wij om niet langs te komen. Ouderen hebben vaak een zwakkere gezondheid en dat maakt hen daarmee kwetsbaarder voor virussen. We verzoeken u de contacten op de locatie tijdens uw bezoek zoveel mogelijk te beperken en de hygiënemaatregelen op te volgen.