Spring naar content

Versoepeling maatregelen per 5 juni

03 juni 2021

Medewerker Bryan Kradolfer in het appartement van bewoonster mebvrouw J. (Cobie) van Son (kamer 2.20) Ontmoetingshuis De Beemden in Sint-Michielsgestel beschikt over ruime appartementen / kamers voor 127 bewoners. Het ligt dicht bij het centrum van St. Michielsgestel in een groene en ruime omgeving. De Beemden is een fijne plek om te wonen voor mensen met geheugenproblemen en mensen die gedurende de dag ondersteuning nodig hebben op lichamelijk gebied. Alle bewoners hebben een eigen appartement. Er is een restaurant en er zijn huiskamers die mensen met geheugenproblemen een rustig ankerpunt bieden. Elke dag heeft zijn eigen ritme en invulling. Met eet- en rustmomenten, maar ook ontspanningsactiviteiten. Hoe de dag er precies uit ziet is voor elke bewoner weer anders. Zoveel mensen, zoveel wensen. We luisteren graag naar wat elk van onze bewoners fijn vindt. De Beemden heeft een sterke verbinding met het dorp en met het nabijgelegen Kentalis, het instituut voor mensen met een beperking in horen en communiceren. In De Beemden wonen ook bewoners van Kentalis. Door een interne verbindingsgang zijn ruim 60 luxe aanleunwoningen van Victoria Staete, bestemd voor zelfstandig wonende ouderen, verbonden met Ontmoetingshuis De Beemden. De bewoners van Victoriastaete kunnen gebruik maken van diverse facilitaire voorzieningen van De Beemden, waaronder maaltijdvoorziening.
In De Beemden staat “ontmoeten” voorop. Niet voor niets heet De Beemden een ontmoetingshuis. Zo kunnen (wijk)bewoners (zonder afspraak) elke middag samen eten in het restaurant en samen activiteiten ondernemen. Iedereen die behoefte heeft aan gezelschap, een praatje of een leuke activiteit kan binnenlopen. U hoeft daarvoor niet in De Beemden te wonen of een bepaalde leeftijd te hebben. U kunt bij De Beemden ook terecht voor dagbesteding.

Net zoals voorgaande weken, zijn we blij dat het aantal coronabesmettingen binnen onze locaties beperkt blijft en dat er ook landelijk een dalende lijn zichtbaar is. Dat betekent dat we op onze locaties verder kunnen versoepelen.

Alle maatregelen en versoepelingen die gelden vanaf 5 juni vindt u HIER.