Spring naar content

Verbouwing Antoniushof

Dit artikel is voor het laatst geüpdatet op: 18 oktober 2023

Op deze pagina blijft u op de hoogte van de verbouwing van Antoniushof in Waalwijk. Hiernaast ziet u een foto-carrousel over de verbouwing (de foto’s verspringen vanzelf).

Stand van zaken oktober 2023
De eerste bewoners verhuizen half oktober vanuit de tijdelijke woonunits terug naar hun nieuwe appartementen. Aansluitend verhuist de tweede groep bewoners naar de tijdelijke woonunits en verbouwen we een ander deel van de eerste etage. We hebben enkele foto’s toegevoegd aan het overzicht waarop een nieuwe afdelingsgang, een appartement en een huiskamer met nieuwe keuken te zien zijn. Dus blijft u kijken!

september 2023
De eerste bewoners zijn in augustus verhuisd en verhuizen in oktober terug naar hun nieuwe appartement in Antoniushof. Daarna verhuist de tweede groep. De werkzaamheden op de begane grond en eerste verdieping verlopen voorspoedig. We doen er uiteraard, samen met de aannemer, alles aan om de overlast zoveel mogelijk te beperken.

Aanleiding verbouwing
Antoniushof is een mooi gebouw waarvan de binnenkant niet meer voldoet aan de eisen van deze tijd. Eisen die passen bij de toekomstige zorgvraag van bewoners en Arbo-aspecten voor medewerkers. Daarnaast hebben we wensen voor het vergroten van het wooncomfort en het realiseren van duurzame oplossingen. De verbouwing vindt plaats op de begane grond, de eerste en tweede etage van het gebouw. Ook bekijken we hoe alle bewoners van Antoniushof gebruik kunnen maken van onze mooie tuin. Tijdens de verbouwing woont steeds een groep van dertien bewoners in de tijdelijke woonunits op het terrein. Zij verhuizen terug naar hun nieuwe appartementen, waarna de volgende groep verhuist. De verbouwing gebeurt in fasen en zal ongeveer twee jaar duren.

Wat gaan we doen?
Begane grond: hier zijn 27 huurappartementen van Woonzorg Nederland voor cliënten met volledig pakket thuis (vpt). We pakken we de algemene ruimtes aan, zoals de entree, het restaurant, het winkeltje, de kapper en diverse berg- en werkruimtes. Ook krijgt de kapel een andere plek en verhuist de fysiotherapie naar de begane grond.

Eerste verdieping: hier komen 48 appartementen voor bewoners met dementie met behandeling. Er komen vier gezamenlijk huiskamers met keukens, waar ook de maaltijden worden bereid. Bewoners kunnen meehelpen of genieten van de heerlijke herkenbare geuren.

Tweede etage: er komen appartementen voor 66 bewoners die lichamelijke zorgondersteuning nodig hebben (zonder behandeling) en voor bewoners met dementie. Ook hier maken we vier gezamenlijke huiskamers om gezellig samen te zijn.

Op afdelingen en appartementen worden de vloeren beoordeeld en zo nodig aangepast. Dit is nodig voor hulpmiddelen die steeds meer nodig zijn, zoals tilliften. Ook wordt er geschilderd, behangen, wordt de verlichting aangepast en worden domotica oplossingen zoals WiFi en automatische toegang verder doorgevoerd.