Spring naar content

Verbouwing Antoniushof

Op deze pagina blijft u op de hoogte van de verbouwing van Antoniushof in Waalwijk. Hiernaast ziet u een foto-carrousel over de verbouwing (de foto’s verspringen vanzelf).

Stand van zaken maart 2024
Inmiddels zijn we zo’n klein half jaar aan het verbouwen en het verloopt voorspoedig. De verbouwing van de begane grond en eerste verdieping is bijna klaar. Half maart verhuist de vierde en laatste groep bewoners van de eerste verdieping naar de tijdelijke woonunits. In mei verhuizen zij terug naar de nieuwe appartementen op de eerste verdieping. Daarmee gaan we een nieuwe fase in. Vanaf half mei verhuizen bewoners van de tweede verdieping naar de woonunits. Ook zij verhuizen in kleine groepen en na zo’n tien weken terug naar de nieuwe appartementen. We blijven uiteraard ons uiterste best doen, samen met de aannemer, om de overlast zoveel mogelijk te beperken.

Wonen in de tijdelijke woonunits
De verhuizingen worden goed voorbereid door medewerkers en we zijn blij met de hulp van familieleden en naasten! Mede door hun inzet verloopt de verhuizing soepel. Het wonen in de tijdelijke woonunits is uiteraard wennen voor bewoners; de appartementen zijn wat kleiner, een badkamer wordt door twee bewoners gedeeld en bewoners verblijven meer in de gezamenlijke woonkamer. We hebben ervaren dat deze andere omstandigheden minimaal effect hebben op bewoners. Dat komt mede door de fijne sfeer in de woonunits, zowel voor bewoners als voor medewerkers. Ook de terugkeer naar het nieuwe appartement is weer even wennen. De huiskamers zijn verbouwd en hier en daar moet nog de laatste hand worden gelegd aan een klusje op de afdeling. Al met al kijken we terug op een positieve eerste verbouwingsperiode en hopen dat de komende werkzaamheden ook zo voorspoedig mogen verlopen.

Aanleiding verbouwing
Antoniushof is een mooi gebouw waarvan de binnenkant niet meer voldoet aan de eisen van deze tijd. Eisen die passen bij de toekomstige zorgvraag van bewoners en Arbo-aspecten voor medewerkers. Daarnaast hebben we wensen voor het vergroten van het wooncomfort en het realiseren van duurzame oplossingen. De verbouwing vindt plaats op de begane grond, de eerste en tweede etage van het gebouw. Ook bekijken we hoe alle bewoners van Antoniushof gebruik kunnen maken van onze mooie tuin. Tijdens de verbouwing woont steeds een groep van dertien bewoners in de tijdelijke woonunits op het terrein. Zij verhuizen terug naar hun nieuwe appartementen, waarna de volgende groep verhuist. De verbouwing gebeurt in fasen en zal ongeveer twee jaar duren.

Wat gaan we doen?
Begane grond: hier zijn 27 huurappartementen van Woonzorg Nederland voor cliënten met volledig pakket thuis (vpt). We pakken we de algemene ruimtes aan, zoals de entree, het restaurant, het winkeltje, de kapper en diverse berg- en werkruimtes. Ook krijgt de kapel een andere plek en verhuist de fysiotherapie naar de begane grond.

Eerste verdieping: hier komen 48 appartementen voor bewoners met dementie met behandeling. Er komen vier gezamenlijk huiskamers met keukens, waar ook de maaltijden worden bereid. Bewoners kunnen meehelpen of genieten van de heerlijke herkenbare geuren.

Tweede etage: er komen appartementen voor 66 bewoners die lichamelijke zorgondersteuning nodig hebben (zonder behandeling) en voor bewoners met dementie. Ook hier maken we vier gezamenlijke huiskamers om gezellig samen te zijn.

Op afdelingen en appartementen worden de vloeren beoordeeld en zo nodig aangepast. Dit is nodig voor hulpmiddelen die steeds meer nodig zijn, zoals tilliften. Ook wordt er geschilderd, behangen, wordt de verlichting aangepast en worden domotica oplossingen zoals WiFi en automatische toegang verder doorgevoerd.