Spring naar content

Stichting Broodnodig aan het roer van Restaurant Wijkhuis Simeonshof

25 augustus 2022

f4b77a9c0b434807f3dc9b3e9932f2ae7b5563d3

Vandaag, donderdag 25 augustus, beklonken Angela Rokven, concerndirecteur Wonen, Welzijn en Zorg en Hans Wijgers, concerndirecteur Bedrijfsvoering, van Zorggroep Elde Maasduinen en Janny van de Sande, directeur van Stichting Broodnodig een mooie samenwerking. Vanaf maandag 5 september staat Stichting Broodnodig aan het roer van het restaurant in ons Wijkhuis Simeonshof. 

Restaurant Wijkhuis Simeonshof 

Eind 2021 is locatie Wijkhuis Simeonshof verbouwd. Na de verbouwing is er op elke verdieping een kleinschalige woongroep gecreëerd met eigen huiskamers. Bewoners nuttigen gezamenlijk de maaltijd in deze huiskamers in plaats van in het restaurant. De functie van het restaurant in Wijkhuis Simeonshof verandert daardoor.  

Samen vooruit 

Simeonshof noemen we niet voor niets Wijkhuis Simeonshof. Veel buurtbewoners vinden in het restaurant van Simeonshof een plek om te eten, te ontmoeten, samen te zijn. Dat houden we graag zo en dat blijft, juist door deze samenwerking, gelukkig mogelijk. Iedereen is en blijft welkom. Samen met andere partijen kijken we vanuit Zorgzaam Boxtel naar hoe we ook het aanbod van activiteiten in het restaurant kunnen behouden en zelfs uitbreiden.  

Stichting Broodnodig 

Stichting Broodnodig is een stichting die zich richt op mensen met een grote afstand tot de arbeidsmarkt. Door deze groep een zinvolle dagbesteding en/of leerwerktrajecten aan te bieden kunnen ze een stap hoger op de participatieladder komen. Vanuit Zorggroep Elde Maasduinen hebben we goede ervaringen met Stichting Broodnodig. Stichting Broodnodig runt ook het restaurant in Elisabethsdael in Boxtel.