Spring naar content

Twinkelbus

Dit artikel is voor het laatst geüpdatet op: 24 maart 2021

Genieten zit vaak in kleine dingen. Het gewone met alle aandacht doen. En af en toe iets ongewoons doen. Nog eens naar het strand of een concert. Op zondag naar het voetbalstadion en onderweg al inzingen. Mooie momenten om naar uit te kijken en om nog lang op terug te kijken.

Met de Twinkelbus wil Zorggroep Elde Maasduinen haar cliënten een mooie dag laten beleven. Voor een bestemming naar keuze en met het gezelschap dat de cliënt verkiest. Voorwaarde is dat de bestemming op één dag kan worden aangedaan. Naar de Eiffeltoren? Naar het strand of een kleinkind in Groningen? Dat kan dus en dan dezelfde dag weer terug. De cliënt bepaalt en organiseert zelf met zijn familie, vrienden en kennissen de invulling van de dag.

Voor wie?

Alle cliënten met een Wlz indicatie die zorg en ondersteuning ontvangen van ZGEM kunnen eenmaal per jaar een hele dag kosteloos gebruik maken van het vervoer van de Twinkelbus. De Twinkelbus is een rolstoelbus waar acht mensen in kunnen. De cliënt kan dus meerdere mensen uit zijn sociale netwerk mee op stap nemen.

Kosten?

De kosten voor het uitstapje, bijvoorbeeld de entree van een museum, drankjes en hapjes en de eventuele professionele begeleiding zijn voor eigen rekening van de cliënt. De brandstofkosten van de bus worden betaald door de organisatie.

Hoe werkt het?

Het is de bedoeling dat de cliënt tijdens het uitstapje wordt begeleid door familie, vrienden of iemand uit de kennissenkring. De familie van de cliënt is tijdens het uitstapje verantwoordelijk voor de begeleiding en veiligheid van de cliënt.
De bus wordt bestuurd door een bevoegde chauffeur die op vrijwillige basis voor de organisatie werkt.Wilt u een dagje weg? Belt u dan met het ServicePunt van Zorggroep Elde Maasduinen of stuur een mail.
De dag, de tijd en de inhoud van het uitstapje worden persoonlijk met u besproken. De bus is 7 dagen per week beschikbaar. U kunt daarbij al uw wensen op tafel leggen en we bekijken dan samen wat de mogelijkheden zijn.

map_round_zgem

ik heb een vraag

Wilt u een dagje weg? Belt u dan minimaal een week voor het uitje met: de Twinkellijn 0411 – 63 43 43 of mail naar servicepunt@zgem.nl