Spring naar content

Opvang vluchtelingen Liduina (update)

26 april 2022

IMG_6348

In eerdere berichtgeving gaven we aan dat we druk bezig waren met Zorgexpertisehuis Liduina gereed te maken voor de opvang van maximaal veertig vluchtelingen. Er is door onder andere medewerkers van ZGEM en samenwerkingspartners enorm hard gewerkt om zo snel mogelijk de deuren te kunnen openen voor de vluchtelingen. Wanneer we de vluchtelingen daadwerkelijk zouden mogen ontvangen, was voor ons ook afwachten. Inmiddels is duidelijk dat dit door externe omstandigheden nog even op zich laat wachten. Vanaf 2 mei hopen wij deze mensen een veilig thuis te kunnen bieden. Afgelopen week hebben we van de Plus verschillende lekkernijen zoals stroopwafels gekregen als warm welkom voor de vluchtelingen.

Wil je iets bijdragen? Via onderstaande informatie vind je waar je terecht kunt:

Ik heb kleding/spullen voor Oekraïne of wil dit inzamelen. Kan ik die aan de gemeente of ZGEM geven?

Op de website van Vluchtelingenwerk Nederland vind je meer informatie over het inzamelen van spullen en waar je hiermee terecht kunt. ZGEM en de gemeente zamelen zelf geen kleding of spullen in. Lees meer over wat je kunt doen voor vluchtelingen.

Doneren

Mensen die graag willen helpen in deze situatie, kunnen dat op verschillende manieren doen. Je kunt bijvoorbeeld geld overmaken aan de samenwerkende hulporganisaties zoals Giro555 via het Rode Kruis Nederland. Ook de websites van VluchtelingenWerk en UNHCR maken inzichtelijk waar men met vraag en aanbod terecht kan.

Steun

Een andere manier om je in te zetten is voor vluchtelingen is door je aan te melden als vrijwilliger. Je kunt dan het beste contact opnemen met welzijnsorganisatie ContourdeTwern. Dat kan via telefoonnummer 0411 – 655 899 of via e-mail infoboxtel@contourdetwern.nl.