Spring naar content

Obesitas: eigen schuld of ziekte?

12 juni 2024

Obesicare symposium

Eigen schuld of ziekte? Introductie gepaste zorg voor obesitas in de ouderenzorg van Expertisecentrum Obesicare Zorggroep Elde Maasduinen (ZGEM) en Aafje.

Obesicare richt zich op cliënten met obesitas klasse 3 (BMI van 40 of hoger). Voor cliënten en collega’s vraagt deze zorg een speciale aanpak. Om te helpen gepaste zorg te geven, geeft een nieuwe e-learning handvatten. Wat is obesitas, wat houdt de ziekte in en hoe houdt het grip op mensen? En wat kun je als zorgverlener doen om de cliënt en jezelf te helpen?

De e-learning is gratis en beschikbaar voor iedereen. Je vindt hem hier: www.expertisecentrum-obesicare.nl. De e-learning is ontwikkeld door Expertisecentrum Obesicare van ZGEM en Aafje. Deze introductie in de zorg voor mensen met morbide obesitas is niet alleen bedoeld voor specialistische zorg, maar voor iedereen die met deze zorg te maken heeft.  De interessante e-learning biedt kennis en handvatten om zelf aan de slag te kunnen. Kan iemand van 200 kg nog op een normaal toilet? En hoe doucht iemand van 300kg die het bed niet uit kan?

Als voorloper in de sector blijft Obesicare zich voortdurend ontwikkelen. ZGEM en Aafje zijn de eersten die deze specialistische zorg leveren in de VVT sector. We delen actief onze kennis en zijn altijd bereid om mee te denken bij uitdagingen rondom dit thema. Obesitas is een ziekte die zijn eigen aanpak nodig heeft.