Spring naar content

Liduina klaar voor opvang vluchtelingen

12 april 2022

Liduina Boxtel buiten

Het kan u niet ontgaan zijn dat er na de inval van Rusland in Oekraïne een enorme vluchtelingenstroom op gang is gekomen. Door Gemeente Boxtel zijn wij benaderd om een groep vluchtelingen op te vangen. Wij zien het als onze maatschappelijke taak om te kijken hoe wij hier een bijdrage aan kunnen leveren. In locatie Zorgexpertise Liduina hebben wij hiervoor een geschikte plek gevonden.

Klaar voor een warm welkom

Vanaf 19 april is Liduina klaar voor de opvang van vluchtelingen. Dat betekent niet dat die dag meteen de eerste mensen hun intrek zullen nemen in Liduina. Dit is afhankelijk van wanneer de overheid vluchtelingen doorstuurt om opgevangen te worden in Boxtel. Er is plaats voor maximaal 40 mensen. De vluchtelingen kunnen een half jaar in Liduina verblijven. Wij zorgen ervoor dat Liduina een thuis blijft voor iedereen. Huidige bewoners, verwanten en huurders houden wij middels brieven persoonlijk op de hoogte.

Er is hard gewerkt om de voormalige verpleegwoningen gereed te maken voor de nieuwe bewoners. Zo zijn er gemeenschappelijke keukens geïnstalleerd, is de zonwering gereedgemaakt voor de warme dagen en de brandmeldinstallatie aangepast. Op deze manier kunnen de bewoners hier volledig zelfstandig wonen. Elke dag is een coördinator aanwezig op de opvanglocatie. Deze persoon zal de vluchtelingen helpen wegwijs te worden in hun nieuwe omgeving en in Nederland. Vanaf hier wordt gekeken naar de vervolgstappen: denk aan psychosociale hulp, onderwijs, werk en inkomen.

Vrijwilligers

De welzijnsorganisatie Contour de Twern organiseert de inzet van alle vrijwilligers bij Liduina. Wilt u graag aan de slag als vrijwilliger? Neem dan contact met ze op via 0411 65 58 99. 

Inloopmoment 
Mogelijk heeft u naar aanleiding van dit bericht nog vragen. Daarom organiseren wij samen met de gemeente Boxtel een inloopmoment op woensdag 13 april, van 19:00 – 20:00 uur. Deze vindt plaats in de raadzaal van het gemeentehuis van Boxtel. U hoeft zich niet aan te melden, u kunt vrij binnenlopen. Wij staan dan klaar om al uw vragen te beantwoorden.