Spring naar content

Liduina bestaat 50 jaar!

14 juni 2022

14 JUNI LIDUINA 50 JAAR

Op 14 juni vierde Liduina haar 50-jarig bestaan met de cliënten, medewerkers en de naasten. Alles zag er gelikt uit en zelfs de zon kwam tevoorschijn. Het begin van een mooie dag.

14 juni begon om 10:00 de dag met koffie en een lekker stukje gebak. Elke afdeling had een andere volgorde van de planning om iedereen de ruimte te geven en het zo fijn mogelijk te laten verlopen. In de tuin stonden gezellige tafels en stoeltjes klaar voor de cliënten, familieleden en medewerkers om te genieten van een optreden van Lenny Kuhr. Driekwartier lang zong ze haar nieuwe liedjes, maar uiteraard ook ‘De Troubadour’. Na het dansen en meezingen konden de bewoners genieten van een heerlijke high-lunch en stond er ook een poffertjeskraam voor iedereen klaar. Een cliënt, genietend van de lunch, vertelde dat ze het een dag vol verrassingen vond. Haar buurman vond het erg gezellig en de bekendste liedjes van Lenny werden het hardst meegezonden vertelde hij. Hij vond de sfeer van vandaag fijn, maar eigenlijk vrijwel altijd was de sfeer bij Liduina fijn. “Niks moet, alles mag.” zei hij erover.

Binnen was ook de fototentoonstelling te zien. Prachtige foto’s van Liduina 50 jaar geleden naar foto’s van de tijd van nu. Hierin is te zien hoe Liduina is veranderd, hoe Liduina hetzelfde is gebleven en hoe mooi de zorg is. Ook was er binnen een troubadour aan het optreden op de verschillende afdelingen voor de cliënten die niet buiten in de tuin aanwezig konden zijn. Zij konden ook genieten van muziek, maar ook van een lekkere lunch.

15 juni staat er ook een drukke dag gepland voor omwonenden, samenwerkingspartners en vrijwilligers. Dat programma ziet er iets anders uit dan die van vandaag. Hoe de dag van 15 juni was verlopen, horen we snel!