Spring naar content

Inspireert

Dit artikel is voor het laatst geüpdatet op: 12 april 2023

Nieuw evenement
ZGEM INSPIREERT

ZGEM Inspireert is van start: een evenement voor iedereen die in dienst is bij Zorggroep Elde Maasduinen. Dit wil je niet missen! Een terugkerend evenement waar ontmoeten, verbinden en inspireren centraal staan. Al veel enthousiaste collega’s hebben meegedaan! Bekijk de foto’s in de slide-show op deze pagina.

Wat gaan we doen?

ZGEM Inspireert staat in het thema van verandering. Verandering zal er altijd zijn, dat is een feit. Op het werk, in ons leven, je ontkomt er niet aan. Hoe gaan we hiermee om en wat betekent dat voor ons? Dat zijn belangrijke vragen. Deze middag geeft je door een mix van humor, verdieping én creativiteit een andere kijk op verandering!
Laat je verrassen en inspireren bij de kraampjes en geniet van een hapje en een drankje. Het ontvangst is vanaf 12:30 uur en de middag duurt tot 17:30 uur. Lees op deze pagina alles over het programma en de workshops.

Data en locaties

Bij het aanmelden kies je één datum waarop je deelneemt aan dit evenement. Op iedere datum wordt hetzelfde programma aangeboden.

Liduina in Boxtel 
vrijdag 21 april

De Cammeleur in Dongen
donderdag 1 juni

Data najaar 2023

Liduina Boxtel
maandag 2 oktober
maandag 30 oktober

De Cammeleur Dongen
maandag 6 november
donderdag 16 november

Noteer deze data alvast. Aanmelden voor het najaar gaat later van start.

Programma

12:30 – 13:00 uur Inloop en ontvangst
13:00 – 13:15 uur Welkomstwoord
13:15 – 14:15 uur Gezamenlijk openingsprogramma
14:15 – 15:00 uur Workshops ronde 1
15:00 – 15:30 uur Pauze met bezoek kraampjes
15:30 – 16:15 uur Workshops ronde 2
16:15 – 17:00 uur Gezamenlijke afsluiting
17:00 – 17:30 uur Borrel

Gezamenlijk programma: Breinreizen

Ludwig Antonissen, ofwel de Breinpiloot, vult tijdens deze reis onze koffers met energie en inzichten. Hij laat ons op een andere manier naar onze gedachtewereld kijken. Interactief, humor, creativiteit en muziek zijn de instrumenten waarmee hij deze inspiratiesessie vult.  Hij zet ons op een ludieke manier ‘aan’ voor de middag die komen gaat. Aan het eind van de middag sluiten we weer gezamenlijk af en neemt de Breinpiloot ons mee op de terugreis.

Workshops

workshop 1 | Ontwikkel- en prikkelsessie

De VVAR gaat op een actieve en prikkelende manier stellingen behandelen met als thema: veranderingen in het zorglandschap.

  • Hoe ga je om met de fysiek zwaardere en complexe zorg? Mag er verschil gemaakt worden tussen jongeren en oudere collega’s?
  • Hoe kan familie betrokken worden bij fysiek zwaardere zorg? (samenzorgen)
  • Hoe kijk jij aan tegen het steeds meer samen gaan werken in plaats van concurreren met elkaar op extramuraal gebied?
  • Hoe gaat de diversiteit van onze cliënten de komende jaren een rol spelen?
  • Hoe ziet de zorg die jij verleent er over 2 tot 5 jaar uit? Wat heb je hierbij nodig, wat gaat jou helpen of ondersteunen?

workshop 2 | Innovatie is ook dingen stopzetten

Wist je dat innovatie ook kan betekenen dat je simpelweg stopt met iets? Sommige werkzaamheden doen we nu eenmaal omdat we ze gewend zijn of omdat we denken dat het moet. In deze workshop dagen we je daarom uit om eens kritisch te kijken naar wat jij en je collega’s op een dag allemaal doen. We doen dat op een creatieve en interactieve manier.

Met het beste idee gaan we direct aan de slag! Durf jij de uitdaging aan? Dan zien we je graag in de workshop gegeven door de collega’s van Innovatie!

workshop 3 | Werk en privé. Hoe houd je de balans? 

Deze workshop richt zich op het individu en op je eigen mogelijkheden om je mentale status te beïnvloeden. We kijken naar het omgaan met stressfactoren, het inzetten van tijd-management en assertiviteit. Welke mogelijkheden heb jij om jezelf bij te sturen als je het mis voelt gaan? In deze workshop komen zaken als ‘hoe ga ik om met stress?’, ‘hoe stel ik prioriteiten?’, ‘nee leren zeggen’ enz. aan bod. Je krijgt inzicht in het juiste evenwicht te vinden tussen belasting –belastbaarheid.

Deze workshop wordt gegeven door PSION (Psychische Interventies en Ondersteuning Nederland). Zij helpen organisaties en hun medewerkers bij preventie en aanpak van psychische klachten. Niet door het plakken van etiketten, maar door de mens met al zijn mogelijkheden en (tijdelijke) beperkingen, centraal te stellen.

workshop 4 | Het is hier geen hotel…of wel?

In deze workshop gaan we je op een leuke manier meenemen in de wereld van gastvrijheid. Wat is gastvrij zijn naar elkaar? Hoe communiceren we met en naar elkaar binnen ZGEM? Hoe houden we de relaties goed en zijn we er oprecht voor elkaar? We geven met humor inzicht en praten samen over hoe we met elkaar om willen gaan, er voor elkaar zijn en hoe je je grenzen aangeeft.

De workshop wordt gegeven door onze collega’s en opleidingsfunctionarissen Marlies van Kuringen en Annemarie van de Loo.

workshop 5 | Breinreizen verdiepingssessie (alleen in De Cammeleur)

Breinpiloot Ludwig Antonissen maakt met jou een verdiepende reis als aanvulling op de gezamenlijk opening. Hij neemt je mee naar het ‘Hele Brein Denken’ als basis voor vitaliteit en energie. Je ervaart een verrassende mix van technieken voor communicatie, storytelling en entertainment. Je krijgt praktische informatie om je vitaliteit te vergroten en gaat met een glimlach weer naar buiten!

Praktische informatie

Aanmelden
Je kunt je nog steeds aanmelden voor alle aankomende data!

Deelname

  • Bespreek met je team en teamcoach wie op welke dag deelneemt aan dit evenement.
  • De uren kun je schrijven als werktijd.


Locaties en data

  • Op locatie Liduina in Boxtel kunnen 150 mensen per dag deelnemen. Meld je snel aan!
  • Op locatie De Cammeleur in Dongen is plaats voor 240 mensen per dag. Is Boxtel vol? Meld je dan aan voor dit ZGEM Inspireert in Dongen.

De data voor het najaar vind je hierboven. Zo heeft iedereen de kans om deel te nemen aan ZGEM Inspireert. Mis het niet! 

Route

Plan je route naar De Cammeleur in Dongen    KLIK HIER

Overzicht parkeermogelijkheden De Cammeleur

Plan je route naar Liduina in Boxtel                    KLIK HIER

map_round_zgem

Vragen?

Heb je vragen over aanmelden of het evenement? Mail dan naar:

ZGEMinspireert@zgem.nl