Spring naar content

Stimuleren van een innovatief klimaat

Eén van de kernwaarden van Zorggroep Elde Maasduinen is vooruitstrevend. Wij zijn hard aan het werk om een sfeer te creëren die creativiteit en innovatie stimuleert. Waarin alle medewerkers de vaardigheid, de ruimte en het enthousiasme hebben om met innovatie aan de slag te gaan.

Om succesvol te innoveren is een innovatieve organisatie nodig. Je kan nog zo veel innovatiespecialisten, consultants of anderen in dienst nemen; als de medewerkers zelf de innovatie aanjagen haal je het beste resultaat. Dit vraagt om vrijheid en vertrouwen in collega’s, zonder dat dit teveel risico’s oplevert in het primaire zorgproces.

Hoe doe je dat?

Door heel de organisatie heen werken we aan een innovatief klimaat. Team innovatie neemt via ludieke en creatieve evenementen en activiteiten collega’s van alle afdelingen en functies mee in innovatie. Collega’s zijn vrij om hun creatieve ideeën te delen en zelf ook mee verder uit te werken. Zij weten tenslotte het beste waar de kansen liggen, zowel op het gebied van technologische als sociale innovatie.

Als aftrap hebben de innovatieconsulenten van ZGEM aan alle teams in de organisatie een waardecheque uitgereikt. Deze cheque konden zij inwisselen voor een dagje hulp van één van de leden van Team innovatie. Op deze manier leren ze elkaar kennen en zien de leden van Team innovatie de kansen van dichtbij.
Er worden medewerkers opgeleid tot expert innovatie. Zorgmedewerkers uit de hele organisatie krijgen te zien wat er allemaal mogelijk is en hoe zij dit kunnen bereiken. Deze kennis kunnen zij vervolgens weer verspreiden naar hun collega’s. Ook in het management-ontwikkeltraject van de managers en teamcoaches speelt innovatie op de locaties en afdelingen een centrale rol.

Lamp3-e1629280719445

Informatie
Innoveren doe je niet alleen. Het is van en voor iedere collega en cliënt van ZGEM


innovatie@zgem.nl

Innovatief klimaat

  • Innovatie is een gezamenlijke verantwoordelijkheid
  • Stimuleren van creativiteit en het delen van ideeën bij álle collega’s
  • Zien van kansen in heel de organisatie

Ontdek de innovaties van Zorggroep Elde Maasduinen