Spring naar content

Slim Spullen Vinden

Als je met meerdere collega’s op een grote afdeling werkt is het onvermijdelijk dat je wel eens iets kwijtraakt. Het zoeken naar hulpmiddelen die je vaak nodig hebt op een afdeling in de ouderenzorg, zoals een bloeddrukmeter of tilband, kan op een grote locatie veel tijd in beslag nemen. Reden voor team innovatie om met een slimme oplossing te komen.

Het kwijt zijn van hulpmiddelen kost onnodig tijd en levert bovendien frustratie op bij de zorgmedewerkers. Daarom is er binnen Zorggroep Elde Maasduinen een proef geweest Asset Tracking, het live bijhouden van de locatie van alle hulpmiddelen. Hiervoor zijn sensoren geplaatst op de hulpmiddelen die live hun locatie doorgeven aan een app. Zorgmedewerkers kunnen in de app direct zien waar een hulpmiddel is. Zij besparen hierdoor veel tijd die ze nu kunnen besteden aan bewoners. Ook zorgt het voor minder zoekfrustratie.

Succes

De proef is een succes geweest. Zorggroep Elde Maasduinen is de eerste VVT organisatie in Nederland die asset tracking grootschalig implementeert. Samen met leveranciers en collega’s wordt het systeem stap voor stap over diverse locaties uitgerold.

Lamp3-e1629280719445

Informatie
"Waar lag die bloeddrukmeter ook alweer?" zal je door Asset Tracking bij ZGEM straks nooit meer horen


innovatie@zgem.nl

Slim Spullen Vinden

  • Gemakkelijk beheer van spullen met gebruik van bestaande netwerken
  • Besparen van tijd en frustratie in het zoeken van spullen
  • Toekomstbestendig met gebruik van Bluetooth Low Energy (BLE)

Ontdek de innovaties van Zorggroep Elde Maasduinen