Spring naar content

Serious games

Een serious game kan op een leuke manier bijdragen aan het opdoen van kennis en leren van vaardigheden. Vanuit Samen Richting geven aan ouderenzorg in Midden Brabant heeft ZGEM in samenwerking met de Leyhoeve, de Wever en Actiefzorg de inzet van serious gaming, gericht op het vergroten van de adoptie van zorgtechnologie, verkend.

De inzet van zorgtechnologie wordt steeds belangrijker. Door middel van de inzet van een serious game kunnen medewerkers op een laagdrempelige manier spelenderwijs aan de slag om hun kennis en vaardigheden te vergroten. Hiervoor is op innovatielocatie Antoniushof een vergaderruimte ingericht als escaperoom: Harms Escaperoom. 17 zorgmedewerkers hebben met enthousiasme de escaperoom gespeeld. In deze escaperoom konden zij via de technologieën van Harm achterhalen waarom hij onrustig is geworden. Ook zijn ze met elkaar in gesprek gegaan over mensgerichte zorg en wat voor hen belangrijk is bij de inzet van zorgtechnologie.

Medewerkers hebben ook kennis gemaakt met Floortje. Door het beantwoorden van vragen geeft Floortje een advies over de mogelijke zorgtechnologieën die ingezet kunnen worden bij een bepaalde casus.

De uitkomsten

De reacties van medewerkers waren erg positief. Zij geven aan dat ze een leuke dag hebben gehad en dat ze meer kennis hebben gekregen over de inzet van zorgtechnologie. Ze hebben op een andere manier ervaren dat zorgtechnologie kan bijdragen aan efficiënt werken en de eigen regie van bewoners.

Lamp3-e1629280719445

Informatie
Spelend leren maakt leren leuk


innovatie@zgem.nl

Serious games

  • Op een leuke manier leren
  • Persoonlijke ontwikkeling op een speelse manier

Ontdek de innovaties van Zorggroep Elde Maasduinen