Spring naar content

Feestelijke opening Park Vossenberg

08 april 2022

PSX_20220407_170124

Op 7 april om 14:30 stroomden de eerste genodigden binnen voor de opening van Park Vossenberg. Eind 2020 verhuisden bewoners van de Vossenberg al naar hun nieuwe Park Vossenberg, maar doordat dit midden in de coronapandemie plaatsvond, kon het niet eerder zo gevierd worden. Na een welkomstwoordje van Angela Rokven (concerndirecteur), een mooie speech van Jacqueline Joppe (Raad van Bestuur) over het leven op Park Vossenberg en een interessante lezing van drs. Kirsten Tinneveld Madsen over ‘reablement’, sloten we de viering af met een hapje en een drankje. In plaats van een rondleiding door de locatie, werd op de opening een video getoond. Een video waarin ook jij een klein kijkje kan nemen in het leven op Park Vossenberg:

Ook binnen de locatie vierden bewoners, medewerkers en vrijwilligers feest. Het was een erg geslaagde dag voor alle betrokkenen. ​​​​​​​

Het leven op Park Vossenberg

Park Vossenberg is een sfeervolle zorglocatie aan de rand van Kaatsheuvel. Binnen Park Vossenberg wonen 94 mensen zelfstandig, die elk een ruim appartement van 45m2 met keuken, aparte slaapkamer en eigen badkamer hebben. Iedereen kan gaan en staan waar hij wil. Voor een deel van de bewoners zetten we hiervoor domotica en dwaaldetectie in.

Er zijn geen aparte afdelingen met specifieke zorgvragen binnen deze zorglocatie. In Vossenberg wonen mensen met verschillende zorgvragen door en naast elkaar. Om het complex ligt een mooi park waar bewoners, bezoekers en omwonenden kunnen wandelen en in verbinding staan met de buurt. Centraal op het park staat een monumentale kapel die is verbouwd tot een gezellige ontmoetingsplek met restaurant. Iedereen, van jong tot oud, is daar welkom om een hapje te eten, te drinken, een boek te lezen of voor andere activiteiten.

Groen bezig

Park Vossenberg is ontworpen vanuit de duurzaamheidsambitie een gasloos nieuwbouwcomplex te realiseren. Het complex beschikt over 231 zonnepanelen. Het Energiehuis, die ook op het terrein van Park Vossenberg staat, is het hart van de duurzame opwekking van warmte en kou. Dit gebeurt volledig elektrisch. Bovendien voeren we het hemelwater afkomstig van het verharde paden, straten en pleintjes van De Vossenberg af richting een a-water wat achter het terrein van het park ligt. Ook het hemelwater wordt opgevangen, hiervoor is een retentievijver aangelegd.