Spring naar content

Elkaar even zien op een ‘babbelplekske’

14 april 2020

435f07af-f621-487d-bd36-b95e8045e109

Om de periode van het bezoekverbod bij verpleeghuizen wat te verlichten ontstaan er  allerlei initiatieven. Muzikanten die voor het gebouw muziek maken, beeldbellen, bloemen-  en kaartenacties. Het innovatieteam van Zorggroep Elde Maasduinen had ook een mooi idee. Kunnen we toch niet ook veilig met elkaar praten in het echt? Want elkaar rechtstreeks zien doet goed.

Bij Zorggroep Elde Maasduinen zijn op bijna alle verpleeghuislocaties ‘Babbelplekskes’ gemaakt. Dit is een plek op de begane grond, waarbij een bewoner binnen achter het raam zit en buiten aan de andere kant van het raam zit een familielid of een vriend. De communicatie verloopt via de telefoon. Bij het raam hangt een nummer wat gebeld kan worden. Een medewerker helpt de bewoner met opnemen van de telefoon. De telefoon binnen wordt in een houder geplaatst op speaker.

Om te voorkomen dat er meerdere mensen tegelijkertijd naar het babbelplekske willen, wordt er voor een babbelsessie een afspraak gemaakt. Zo kan iedereen buiten het verpleeghuis ook voldoende afstand bewaren.