Spring naar content

Eerste coronavaccinatie voor medewerker Zorggroep Elde Maasduinen

05 januari 2021

Eerste zorgmedewerker krijgt vaccinatie

Woensdag 6 januari wordt in Nederland de eerste coronavaccinatie gezet. Dat gebeurt bij de priklocatie in Veghel. Sanna, zorgmedewerker bij Zorggroep Elde Maasduinen, is de eerste zorgmedewerker die de prik ontvangt.

Samen met een aantal andere collega’s behoort Sanna tot de eerste groep medewerkers van verpleeghuizen en ziekenhuizen die in Veghel door de GGD Hart voor Brabant gevaccineerd worden met het Pfizer-vaccin. Sanna is blij dat het zover is: “Ik begrijp dat sommige mensen twijfelen of ze zich moeten laten inenten. Ik vond het ook spannend. Maar ik heb er veel over gelezen en heb vertrouwen in de wetenschap. Het voelt veilig. Ik heb ook gezien wat het virus aanricht en we moeten nog steeds alle zeilen bij zetten om de veiligheid van onze cliënten te waarborgen. Het is dus fijn dat het vaccin er nu is.  Als mijn cliënten daardoor langer van hun kinderen en kleinkinderen kunnen genieten en de maatschappij weer normaler kan worden, draag ik daar graag mijn steentje aan bij.’’

Laat je vaccineren

“Dit is een heel bijzonder moment en we zijn trots dat we ons steentje mogen bijdragen aan de eerste vaccinatie”, geeft bestuurder Jacqueline Joppe aan: “Maar de boodschap is natuurlijk het belangrijkste: laat je vaccineren. Dat is wat wij als ZGEM graag uitdragen. We hebben op onze locaties gezien, en zien nog steeds, hoeveel leed er is rondom corona en hoe hard onze medewerkers moeten werken. En nog steeds is de tweede golf niet voorbij, we zitten er nog middenin. Daarom is het erg fijn dat we zijn gestart met vaccineren. We hebben binnen onze organisatie gecommuniceerd dat het niet verplicht is om je te laten vaccineren, maar stimuleren wel dat zoveel mogelijk collega’s het doen.

Het is goed om te weten dat elk vaccin dat is (en nog wordt) goedgekeurd, op tienduizenden mensen is getest. Zo weten we dat het veilig is en dat het ons goed beschermt tegen het virus. Een inenting beschermt niet alleen jezelf, maar ook je familie, vrienden en de kwetsbare mensen om je heen. Als we ons laten vaccineren, kan corona niet meer zomaar om zich heen grijpen en krijgen we stapje voor stapje meer vrijheid terug. Iedereen verlangt naar een leven zonder coronaregels en vaccineren is daarin een belangrijke stap. We zijn dan ook trots op onze collega’s die zich als eersten laten vaccineren.”