Spring naar content

De Ontdekdezorg week gaat bijna van start!

10 maart 2022

Medewerker Bryan Kradolfer in het appartement van bewoonster mebvrouw J. (Cobie) van Son (kamer 2.20) Ontmoetingshuis De Beemden in Sint-Michielsgestel beschikt over ruime appartementen / kamers voor 127 bewoners. Het ligt dicht bij het centrum van St. Michielsgestel in een groene en ruime omgeving. De Beemden is een fijne plek om te wonen voor mensen met geheugenproblemen en mensen die gedurende de dag ondersteuning nodig hebben op lichamelijk gebied. Alle bewoners hebben een eigen appartement. Er is een restaurant en er zijn huiskamers die mensen met geheugenproblemen een rustig ankerpunt bieden. Elke dag heeft zijn eigen ritme en invulling. Met eet- en rustmomenten, maar ook ontspanningsactiviteiten. Hoe de dag er precies uit ziet is voor elke bewoner weer anders. Zoveel mensen, zoveel wensen. We luisteren graag naar wat elk van onze bewoners fijn vindt. De Beemden heeft een sterke verbinding met het dorp en met het nabijgelegen Kentalis, het instituut voor mensen met een beperking in horen en communiceren. In De Beemden wonen ook bewoners van Kentalis. Door een interne verbindingsgang zijn ruim 60 luxe aanleunwoningen van Victoria Staete, bestemd voor zelfstandig wonende ouderen, verbonden met Ontmoetingshuis De Beemden. De bewoners van Victoriastaete kunnen gebruik maken van diverse facilitaire voorzieningen van De Beemden, waaronder maaltijdvoorziening.
In De Beemden staat “ontmoeten” voorop. Niet voor niets heet De Beemden een ontmoetingshuis. Zo kunnen (wijk)bewoners (zonder afspraak) elke middag samen eten in het restaurant en samen activiteiten ondernemen. Iedereen die behoefte heeft aan gezelschap, een praatje of een leuke activiteit kan binnenlopen. U hoeft daarvoor niet in De Beemden te wonen of een bepaalde leeftijd te hebben. U kunt bij De Beemden ook terecht voor dagbesteding.

De Ontdekdezorg week gaat bijna van start en dat verdient onze aandacht! Een week waarbij er landelijk allerlei activiteiten worden georganiseerd om potentiële zij-instromers en herintreders te interesseren voor een baan in zorg en welzijn. Eén van de activiteiten waarop we je zeker willen tippen is de online talkshow: Hart voor zorg en welzijn, waarin presentator en theatermaker Ralph Kolen verschillende zorgmedewerkers op bezoek krijgt die hun bijzondere verhalen vertellen.  Waaronder een ‘Lefgozer’ die van de autosector de overstap maakte naar de zorgsector.  

Deze talkshow kan je inspireren en wellicht kom je zelf tot de conclusie komen dat zorg en welzijn ook iets voor jou is. Je kunt naast Ralph ook zelf een aantal vragen stellen aan deze bijzondere gasten. Als je nieuwsgierig en enthousiast bent geworden over deze talkshow en deze graag zou willen bijwonen, meld je dan aan via deze link: Talkshow: Hart voor Zorg en Welzijn. Meer dan applaus – Ontdekdezorgbrabant.nl 

Ben jij nu werkzaam in een andere sector en zou jij ook de overstap willen maken naar de zorgsector? Bij Zorggroep Elde Maasduinen leiden we met het LEFGOZER programma, een verkort opleidingstraject (18 maanden) of via het reguliere programma, zij-instromers op tot verzorgende IG. Lees meer over deze mooie en leerzame werkplek en neem een kijkje op onze vacaturepagina: https://www.werkenbijzgem.nl/vacatures-2/lefgozer-2022-99 

Volg je hart, dat klopt altijd!