Spring naar content

Ilja (45): Opeens heb je het… je wordt Verzorgende IG!

22 februari 2022

ilja-site_57838102

Ken je die reclame van de NS van vroeger nog? Opeens weet je het, je wordt conducteur!

Daar moest ik twee jaar geleden aan denken toen bij mij het moment kwam dat ik zeker wist dat ik Verzorgende IG wilde worden. We zaten midden in de eerste coronagolf en de afdeling van het Wereldhuis waar ik op dat moment werkzaam was als cliëntondersteuner, was één van de meest zwaar getroffen afdelingen. Tijdens deze heftige periode kwam bij mij het besef dat dit juist nú was wat ik wilde, Verzorgende IG worden.

Wens groter dan angst

Maar dan? Hoe dan? Ik ben 45 jaar, ruim 20 jaar niet naar school geweest, alleenstaande moeder van twee kinderen van 12 en 16 en mantelzorger voor mijn vader. Allemaal beren op de weg, maar de wens was groter dan de angst en in november 2020 had ik mijn sollicitatiegesprek. Daar ging ik nog gemotiveerder naar buiten dan dat ik er binnen kwam. Deze leerlingenplek wilde ik heel graag hebben!

Zorggroep Elde Maasduinen kwam al snel met mooi nieuws, per 1 februari 2021 mocht ik starten op het Koning Willem I college en stage lopen bij het Buitenhuis in Esch. Daar werd ik heel warm welkom geheten en opgenomen in het team alsof ik er altijd al ben geweest.

PGL-traject

Ik volg het zogenaamde PGL-traject, wat staat voor Praktijk Gestuurd Leren. In het kort houdt dit in dat je je kennis op gaat doen op de werkvloer en deze zelf omzet in je eigen leerlijn op school. Je begint met het leren in de praktijk waar je alle basisvaardigheden aangeleerd krijgt. Daarbij zoek je de theorie vanuit school die hierbij aansluit en zo breid je je werkzaamheden en je opdrachten steeds meer uit.

Ik zat in de eerste groep studenten die het PGL-traject volgt en dat ging zeker in het begin gepaard met een hoop gezoek, frustratie, tranen en onduidelijkheid. De hulp en bemoediging van mijn collega’s van het Buitenhuis hebben mij hier enorm bij geholpen. Nu ben ik aanbeland in het tweede leerjaar en ik zeg uit volle overtuiging dat dit me gaat lukken!

_______________________________________________________________________________

Is jouw vuurtje aangewakkerd door het verhaal van Ilja? Op onze Werken Bij site vind je meer over werken en leren: vacature BBL Verzorgende IG Regio Noordoost-Brabant en vacature BBL Verzorgende IG Regio Midden-Brabant.