Spring naar content

35,5 jaar Liduina met Astrid

13 juni 2022

astrid 35,5 jaar

Door: Santi Geerdink, stagiaire Communicatie

Liduina bestaat alweer 50 jaar. Dat betekent een groot feest. Voor de bewoners, maar ook voor familie en medewerkers. Maar is er veel veranderd in die 50 jaar? Of zijn er veel dingen hetzelfde gebleven? Hoe zal het in de toekomst zijn? En wat maakt Liduina zo bijzonder? Wie kan deze vragen nu het beste beantwoorden dan medewerkers van Liduina die er al vele jaren werken.

Astrid Versteden, Helpende op De Kempen, sprak ik afgelopen week over haar tijd bij Liduina. Ze is werkzaam vanaf 1987 en is dus al 35,5 jaar in dienst. “Mijn eerste indruk van Liduina is een fijn huis.” zegt Astrid. Tijdens de coronapandemie werden de medewerkers ook erg gewaardeerd binnen Liduina. In de toekomst denkt Astrid dat deze druk nog wel blijven. Ook omdat de zorg de laatste tijd minder aantrekkelijk is voor de jeugd. Maar wat de zorg en met name Liduina bijzonder maakt is de band met elkaar. Liduina is voor Astrid een goede werkgever, het is erg vertrouwd en is goed voor haar personeel. Zij vindt dat de tijden en de zorg hetzelfde zijn gebleven op Liduina. Ook de gezellige collega’s. De meeste medewerkers delen lief en leed met elkaar. Astrid vertelde dat ze met een aantal collega’s uit de zorg de Alpe d’Huez hebben gelopen en nog steeds samen contact hebben. “Zo mooi”, zegt Astrid daarover. Wat ook altijd terug komt bij Liduina is het gekkigheid uithalen met elkaar. Niet alles hoeft serieus te zijn.

Maar er zijn ook veranderingen. Zoals de collega’s bijvoorbeeld. Deze komen en gaan, maar blijven nog altijd even gezellig. Daarnaast is ook de zorg veranderd. Er zijn nu plafondliften en er zijn kamers voor één cliënt in plaats van meerdere cliënten op één kamer. Desondanks is Liduina dus een erg fijne plek om te werken, maar ook zeker om te wonen.